Urinezuur verlagen

Urinezuur

Urinezuur – Wanneer er een te hoge concentratie urinezuren in het bloed in de vorm van kristallen neerslaat kan het jicht veroorzaken. De reguliere behandeling voor jicht bestaat uit het nemen van mogelijk ontstekingsremmende medicijnen om de overproductie van urinezuur te stoppen. Ook kan er voor worden gekozen om de uitscheiding te stimuleren. Gelukkig bestaat er ook een natuurlijke oplossing om van je jicht af te komen.

Vitamine C

Vitamine C kan urinezuur en purines onschadelijk maken. Daarnaast is vitamine c genoemd als urinezuur verlagende therapie. Eerdere onderzoeken tonen aan dat vitamine C kan bijdragen tot het verlagen het urinezuurgehalte.  Verder zou vitamine C ook kunnen helpen tegen de ontsteking veroorzaakt door jicht.

Kersen

Vooral rode bessen en kersen staan er om bekend dat ze urinezuur effectief kunnen verlagen. Uit onderzoek is gebleken dat door het eten van kersen de kans op een jichtaanval met 35% werd verminderd.

De onderzoekers concludeerden dat kersen zeer zeker urinezuur verlagend werken.