Kersen en Jicht

jicht kers

Uw voeding aanpassen om een jichtaanval tegen te gaan is uiteraard aan te raden. Veel verse groenten, fruit , aardappelen en groentesappen zijn basische voedingsmiddelen en bevatten ook vitamine C. Dit is één van de belangrijkste vitaminen voor gezond bindweefsel. Tevens kan vitamine C purines en urinezuren onschadelijk maken.

Een belangrijke fruit is de kers. Studies hebben bewezen dat de kers jichtaanvallen kunnen voorkomen.

Er zijn veel aanwijzingen dat kersen, rode bessen en (weinig) druiven, pruimen zeer effectief zijn om het urinezuur snel te verlagen. 250-500 gram kersen per dag kan jichtaanvallen voorkomen. Het eten van kersen heeft het effect dat je urinezuur niveau in je lichaam verminderd wordt. Ook kunt u kersensap drinken maar voor een hoge inname kunt u ook een supplement innemen.